Metashape Architects

WOSLEY MEWS

Η πρόταση επιδιώκει τη βελτίωση ενός οικοπέδου, στο πίσω μέρος υφιστάμενων κατοικιών στο Waltham Forest στο Λονδίνο, με χαμηλού ύψους δόμηση και βελτιώσεις του εξωτερικού με σκληρά και μαλακά υλικά τοπίου. Πρόκειται για την κατεδάφιση 17 γκαράζ και μιας αποθηκευτικής μονάδας και την κατασκευή 4 διώροφων κατοικιών. Ο χώρος περικλείεται από τους πίσω κήπους γειτονικών ιδιοκτησιών και τα γύρω κτίρια είναι κατά κύριο λόγο ομοιόμορφες βικτωριανές κατοικίες με μεσοτοιχία. Η περιοχή είναι διάσπαρτη με θύλακες σύγχρονης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αδόμητων οικοπέδων και ιδιωτικών κατοικιών που έχουν προσαρμοστεί σημαντικά με μεγάλες προεκτάσεις στο πίσω μέρος. Το προτεινόμενο σχέδιο είναι μια σύγχρονη ερμηνεία των παραδοσιακών δρόμων mews (κτίρια με στάβλους στο ισόγειο και δωμάτια στον πάνω όροφο, χτισμένα γύρω από αυλή ή κατά μήκος ενός στενού δρόμου), δημιουργώντας μια αίσθηση ταυτότητας και χαρακτήρα. Η επιλογή του οικοδομικού υλικού επηρεάζεται από το τυπικό περιβάλλον. Επιλέγεται ένα λευκό τούβλο για να συμπληρώσει την υλικότητα της παρακείμενης ιδιοκτησίας, η ποιότητα της προτεινόμενης τοιχοποιίας θα βελτιωθεί με τη χρήση λευκού τσιμέντου, ασβέστη και πλυμένης ποταμίσιας άμμου για το κονίαμα. Μια λεπτή επιφανειακή επεξεργασία χρησιμοποιώντας μια μέθοδο γνωστή στη Σκανδιναβία ως «Sækkeskuring». Αυτό το φινίρισμα επιφάνειας εκτιμάται ως ένας τρόπος δημιουργίας μιας πιο μονολιθικής αρχιτεκτονικής, χωρίς να χάνεται η ταυτότητα κάθε τούβλου.

el